Allt för jakthunden

 

Att hunden är vår bäste vän det vet nog de flesta om. Framförallt de som har eller har haft hund. Jakthunden är också en god vän både hemma och när man befinner sig ute i skogen för jakt. Det gäller att träna sin hund så att den blir en duktig jakthund, med allt vad det innebär.

Det är inte bara vapnet som är det viktiga i jakten, även om det har den största betydelsen för att bytet ska fällas eller inte. Det finns många parametrar för att det ska bli en lyckad jakt, hunden är en av dessa och man bör som jägare se till att hunden har den utrustning som den behöver både under jakt men också hemmavid. Hos Häromi så hittar ni allt som kan tänkas behövas både för hunden hemma och för jakten.

Från det hunden är valp så fostras den in i jakt, det finns instinkter och gener som gör att vissa hundar passar till olik jakt. Vi förstärker denna instinkt genom att träna den från den är valp. Det finns kurser att gå för den som inte har vanan från tidigare hundar, men också bra information online som exempelvis tidningen Svensk Jakt som skriver om hur man jagar in sin hund som rådjursdrivare bland annat.

Ju tidigare man börjar träna in sin hund desto bättre blir det, sedan kanske inte alla hundar lyckas som jakthund. Det är ju fråga om individer och även om instinkterna kanske finns där så passar hunden inte in på grund av någon anledning. I så fall så får det bli en sällskapshund och man får göra ett nytt försök med en ny hund för att se hur den beter sig och om den lyckas bli en bra jakthund.