Gå med i en skytteklubb

 

Har du ett intresse för skytte så är det en stor fördel att gå med i en skytteklubb. Förutom att du får skjuta så får du en gemenskap med likasinnade. Alltså personer med samma intresse som dig. Du kommer också mest troligt att utveckla ditt skytte till det bättre.

Det spelar inte så stor roll i vilken ålder du befinner dig i. Man burkar sätta en sjuårsgräns för luftgevär eller luftpistolskytte. Det är där allt det roliga börjar. I en skytteklubb så kan det finnas flera olika aktiviteter förutom skyttet. Det kan vara grillkvällar, läger och annat skoj som händer i den skytteklubb som du väljer att vara med i.

Se till att skaffa det som behövs för den utomhusverksamhet som brukar finnas i klubben. Då mycket av den verksamhet som bedrivs oftast är vid skjutbanor utomhus så är det bra att förse sig med ordentliga kängor och sköna undersätt för kalla höstkvällar.

För att få medlemskap i en skytteklubb så är det viktigt att man följer de säkerhetsföreskrifter som klubben upprättat. Som medlem får man genomgå en utbildning för att alla ska bli medvetna och få mer kunskap om den säkerhet som gäller både vid skjutbanan men också utanför området där det skjuts.

Det är relativt billigt att vara medlem i en skytteklubb. variationer i avgifter kan finnas mellan olika skytteklubbar beroende vad som ingår i medlemskapet. men mellan 50 och upp till 250 kronor per år och medlem är vad man kan räkna med som medlemsavgift.